Kipfilet in amarettosaus

Kipfilet in amarettosaus

Kipfilet in amarettosaus

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

2 dubbele kipfilets
1 klein uitje
60 gr boter
zout, peper
1 dl bouillon
Voor de saus:
1 theelepel suiker
3 eetlepels witte wijnazijn
4 halve perziken op sap (blik)
2 eetlepels geroosterde geschaafde amandelen
2 eetlepels Amaretto
eventueel maïzena

Bereiden


Bestrooi de kipfilets met zout en peper en snipper het uitje.
Fruit het uitje even in de boter en haal het dan uit de pan.
Bak dan de kipfilets in de boter bruin en voeg de ui weer toe.
Voeg de bouillon toe en laat ± 15 minuten pruttelen.
Verhit voor de saus de suiker in een pan tot die mooi bruin is, voeg de
azijn toe en laat dit tot een bodempje inkoken.
Laat de perziken uitlekken en vang het sap op.
Giet het sap bij het azijn-suikermengsel en laat even doorkoken.
Voeg de Amaretto toe en verwarm de perzikhelften mee.
Snijd de kipfilets in 4 stukken, giet de saus erover en bestrooi met de
amandelen.
Leg de perzikhelften op de stukken vlees.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus